1991'den Bugüne

12. Büyükçekmece Beld. Bşk. Hasan Akgün Hakkında Soruşturma Talebi

( Arşiv 168) Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yıllarca aynı yerde yaşamış hayvanları toplatıp, yüzlerce hayvanın kulübelere kısa zincirlerle bağlı olduğu 1000 lerce hayvanın tıkıştırıldığı felaket bakımevine doldurarak SUÇ İŞLEMEKTEDİR. Bu hayvanların daha sonra bilinmeze yollanacağı, CHP li Büyükçekmece Belediyesinin AK PARTİLİ İBB den medet umarak hayvanları İBB toplama merkezlerine yollayacağı duyumları da alınmıştır. Başkan hakkında suç duyurusunu ve soruşturma talebini içeren yazı mail adresleri de hazır olarak ektedir. 
NESRİN ÇITIRIK. 
HayKonfed Başkanı.
====================================
KONU: Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün hakkında, yıllardır aynı yerde yaşayan ve gönüllülerce bakılan kısır köpekleri yasaya aykırı olarak toplatması nedeni ile soruşturma açılması talebi ve köpeklerin en kısa zamanda alındıkları yere bırakılması talebi.
YASAL DAYANAK: Hayvanları Koruma Kanunu, 6284 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun.
Bilgi ve Gereği için DAĞITIM: Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık BİMER, Orman Su İşleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, Büyükçekmece Kaymakamlığı, Orman Su İşleri Bölge ve İl Şube Müdürlüğü, CHP Genel Merkezi, CHP İstanbul İl ve İlçe Örgütleri ve Milletvekilleri.
İstanbul Valiliği Yüksek Makamına,
4000 e yakın köpeğin bulunduğu Büyükçekmece Belediye Barınağında, 1000 köpeğe bir veteriner hekim düşmesinden dolayı yeterli kısırlaştırma yapılmadığı için barınakta ve sokaklarda hayvan sayısı artmıştır. Belediye başkanı sorunu kısırlaştırma ile çözmek yerine, hayvanları yasaya aykırı olarak toplayıp koşulları son derece ilkel olan bakımevinde istiflemeyi tercih etmiştir. Hasan Akgün, son olarak yine bizzat emir vererek yıllarca aynı yerde yaşayan ve gönüllülerce bakılan hayvanları toplatıp bir temerküz kampı olan bakımevine hapsetmiştir. Bu hayvanların en kısa zamanda alındıkları yere bırakılmalarını talep ediyoruz. 
Bu bağlamda:
1. Hasan Akgün, bu yanlış uygulamaları ile hayvanların yaşam haklarını ihlal etmenin yanında, bu hayvanlara bakan gönüllülere 6284 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanuna göre, gönüllülere piskolojik şiddet uygulayarak onların şiddet mağduru olmalarına sebep olup SUÇ İŞLEMİŞ olmaktadır.
Başkan hakkında bu yasa çerçevesinde soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
2. Hayvanları Koruma Kanunu 3. MADDESİ hayvanların YAŞAM ORTAMINI "Bir hayvanın veya hayvan topluluğunun doğal olarak yaşadığı yeri ifade eder." olarak tarif eder. Yani kanun, hayvanın yaşayacağı ve bulunduğu her yeri YAŞAM ORTAMI olarak tanımlamıştır. Sahipsiz hayvanlar da sokaklarda yaşarlar ve onları yaşam ortamı olan sokağından almak yasayı ihlaldir. Bir hayvanın başka bir belediye tarafından kısırlaştırılmış olması, o hayvanın o belediye sınırları içinde bulunacağı gibi hayvanların doğasına aykırı akıl dışı bir mecburiyeti getirmez. Hayvan bir başka ilçeye kendisi de geçebilir. Belediyelerin bırakması durumunda da sorumluluk hayvanda değildir ve hayvanın bırakıldığı yer de onun yaşam alanıdır. Hasan Akgün, belli noktalara kamera koydurarak başka ilçelerden hayvan bırakılmasına karşı tedbir almayarak, belediyelerin YASA TANIMAZLIĞININ bedelini hayvanları toplayıp bakımevine tıkıştırarak veya başka yerlere attırarak hayvanlara ödetmektedir. Hakkında bu madde gereği soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
3.Hayvanları Koruma Kanunu 18. MADDESİ ise "Özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallerde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişilere yerel hayvan koruma görevlisi adı verilir." hükmünü içerir. Bu maddeye göre, kedi ve köpeklerin "bulundukları bölge ve mahal" her neresi ise, orada yaşamalarının bu yasa ile güvence altına alındığını ve orada yaşamaları için Yerel Hayvan Koruma Görevlisi ve gönüllülere sorumluluk ve görev verildiği açıkça belirtilmiştir. Hasan Akgün, bu köpeklere bakan gönüllülerin yasal haklarını kullanmalarını önlemektedir. Bu bağlamda da Hasan Akgün hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
4. Hayvanları Koruma Kanunu 1. MADDESİ olan "Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır" hükmü çerçevesinde, hayvanları barınakta kötü koşullarda yaşatan, kısa zincirler ile kar altındaki kulübelere bağlatan Hasan Akgün hakkında, bu maddeyi de ihlalden soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
5. Büyükçekmece Belediyesi, gerek toplama ekibi ve gerekse pislik ve mikrop içindeki bakımevinde zor koşullarda ve hiçbir güvenlik önlemi alınmadan, duş, banyo, kıyafet, ekipman ve her türlü güvenlik malzemesi sağlanmadan ve diğer hijyen koşulları oluşturulmadan çalıştırılan bakıcılar için de "6331 '' İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI KANUNUNU‘’ ihlal etmektedir. Yasaya aykırı olarak hayvanların toplanmasında kullanılan araçların fiziki donanımları tam olarak sağlanmadan, görevli ve şöförlerin kıyafet, ekipman, her türlü güvenlik malzemesi ve eğitimi sağlamadan, beslenme ve keşisel hijyen ortamı oluşturulmadan çalıştırılması yasayı ihlaldir. Bakımevi ve toplama ekibinin İş Sağlığı ve Güvenliği müfettişlerince denetlenmesini talep ediyoruz.
6. Belediye bakımevinde kısa zincirler ile kulübelere bağlı 100 lerce hayvan için "agresif olanları bağlıyoruz" şeklinde bilgi vermektedir. Agresif bir köpek bağlandığında daha da agresifleşir ve artık hiç bir ortama uyum sağlayamaz. Bunun yanında, hareket edememekten dolayı solunum, sindirim ve dolaşım sistemi zamanla çalışamaz hale gelir. Bu durum da yasayı ihaldir ve klübelere bağlı hayvanların durumlarının incelenip, Başkan Hasan Akgün hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
Barınağın yeri de değer kazandığı için, bu barınak ve sokaklardaki hayvanların İBB nin Aydınlı'daki TOPLAMA MERKEZİNE yollama planları içinde olunduğu duyumları da alınmıştır. İBB nin toplama merkezleri yasaya aykırıdır, ruhsatsızdır. Halen mahkemeleri devam etmektedir. Yasal olmayan merkezlere hayvanların götürülmesi yanlış olduğu gibi, kısırlaştırma gerçek anlamda yapılmadığı takdirde, Büyükçekmece sokaklarında hayvanlar hızla artmaya devam edecektir. 
Bu bağlamda, Büyükçekmece Belediye Başkanı hakkında soruşturma açılması, toplanan hayvanların acilen yerlerine bırakılması, bakımevinde zincirle bağlı hayvanlar için serbestçe gezecekleri bölmeler yapılması, bakımevinde gerek hayvanlara ve gerekse çalışanlar için yasaya uygun koşullar hazırlanmasının sağlanması talebimizdir.
Müracaatımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.
Nesrin Çıtırık
HayKonfed Başkanı
TC kimlik.. 13230091212
=========================
EK YAZI: Yıllardır yasal hak olarak baktıkları hayvanları Hasan Akgün emri ile alınan gönüllülerin sosyal medyada yayınlanan şikayet yazısı:
"Emre Özkan: Ayırmayın Bizi Dostlarımızdan Onlar. Can. Dostumuz can yoldaşımız. Sırdasımız sahile inince kosa kosa gelirlerdi ateş kurt. Nazlı krem zaros diye. Bağırınca koşa koşa gelirlerdi önce başlarını severdim sonra karınlarını doyururduk sonra tekrar severdim onları saatlerce takılırdık ayrılmazdık yeri. Geldi onların zarar görmemesi için defalarca. Tartıştım defalarca küfür bile .yedim. Deli yaftası bile. Taktılar ama simdi bizi birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar. 3 5 tane gavat.kancık ölüsü bile. Para etmeyenler zatlar yüzünden cocuklarımız hasan Akgün tarafından sahildeki canlar küpeliler 5199 sayılı Kanun çiğneyerek barınağa alınıyor lütfen yardımcı olun sonları kısırkaya orman ve ölüm olmasın lütfen aşağıdaki numaraları arayın BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEL.02128832990 02128832991 02128836968 BELEDİYE BAŞKANININ CEP NO HASAN AKGÜN 05322138364"
=================================
[email protected],
CHP İstanbul ,
istanbul ,
[email protected],
Sebahattin Canbakkal ,
Sebahattin Canbakkal ,
Osman DEMIREL ,
osman demirel ,
[email protected], [email protected],
[email protected], [email protected],
[email protected], [email protected],
[email protected], [email protected]
"[email protected]" , [email protected],
Gürsel TEKİN ,
[email protected],
Ekin Melek ,
CHP İstanbul ,
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
Nihal Aydın ,
baris sengun ,
Eylem ARAZ ,
Seda Arig ,
Timur Demir ,
gülsen özçelik ,

cross