1991'den Bugüne

2011/ Trakya-Kuzey Marmara İMDAT Turu NESRİN ÇITIRIK Başkanlığında 26 il-ilçe-belde, 15 köy, 21 gün, 3300 km Sonuç Bildirgesi

Trakya

Nesrin Çıtırık Başkanlığında 

TRAKYA-KUZEY MARMARA HAYTAP İMDAT TURU Sonuc Bildirgesi 
(2011)

Tura,  Nesrin Çıtırık başkanlığında ki ekip üyeleri Adana barosu Hayvan Hakları Komisyonu başkanı Av.Çetin BERKÖZ, HAYTAP temsilcisi ve Trakya turu koordinatörü Ege SAKİN, Haytap Silivri temsilcileri Şükran Sunç ÇAKIR, Timur UGAN, Sertaç Kişin ve Dilek Kalan ile Haytap Mersin temsilcisi Semih İĞDİGÜL de Yaşam Arabası ile katıldı.

- IMDAT Turu 21 gün sürdü ve 3300 km yol yapıldı.

- 26 il, ilçe ve belde ve 15 köy ziyaret edildi.

- 148 resmi devlet görevlisi ile birebir görüşmeler yapıldı.

Belediye bakımevleri ve çöplüklere gidilip oradaki hayvanların durumu yerinde görüldü, tespitler yapıldı. Bölgedeki STK lar ve gönüllüler ile iletişim kuruldu, tüm çalışmalara dahil edildi, bilgilendirmeler yapıldı. Basın kuruluşları ziyaret edildi, çalışmlaya basın desteği sağlandı. TRAKYA Hayvan Hakları Grubunun kurulması için ön çalışmalar yapıldı.
- Trakya - Kuzey Marmara İmdat Turunun ana amacı, öncelikle toplumun dikkatini hayvan hakları ihlallerine çekmek, kamuoyu oluşturmak ve STK baskı ve etkisi ile resmi mekanizmalari harekete geçirerek görevlerini yasalara ve ahlaki ve insani çerçevede yerine getirmelerini sağlamak oldu.
- Vali, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, İl Çevre Müdürleri , Milli Eğitim Müdürleri, Emniyet Müdürlükleri, Partilerin il ve ilçe teşkilatları, Esnaf ve Sanatkar Odaları, Müftüler, Köy Muhtarları, Koylerdeki Cami Hocaları ve ilgili diğer tüm kurumlar tek tek ziyaret edilerek sorun ve cözümler konusunda bilgilendirmeler yapıldı ve çalışmaların gerek federasyon ve gerekse yerel gönüllüler tarafından takip edileceği vurgulandı.
- Bölgede adeta gelenekselleşmiş hayvan hakları ihlallerinin önlenmesinin ancak başlatılan çalışmaların sürekli ve etkili bir şekilde takibi ile mümkün olacağından, yerel bazdaki gönüllülerle temaslar kurularak, hem·kendi şehirlerinde örgütlü ve kurumsal çalışmalar yapmaları hem de Trakya Hayvan Hakları Grubu adı altında bölgesel bir güç oluşturulmasının ön çalışmaları yapıldı.

Trakya-Kuzey Marmara İmdat Turunun günlük ziyaret bilgileri:

(Özet paylaşımın en altında linkler ve SONRAKİ düğmelerini tıklayarak ziyaret edilen 

TÜM ŞEHİRLERİN detaylı bilgi ve fotoğafrlarını görebilirsiniz.)

Turun 1. gününde Marmaraereğlisi resmi kurumları ve Yeniçiftlik bakımevi ziyaret edildi. Marmaraereğlisi beldiye başkanı yeni bir bakımevi yapılması ve konuşuldu ve Marmaraereğlisi kaymakamı da bu konuda sonuna kadar destek vereceğini açıkladı.
Turun 2.günündeTekirdağ Belediye Başkanı ve Tekirdağ bakımevi ziyaret edildi. Bakımevi şartlarının düzeltilmesi ve bölge halkına çevre doğa hayvan hakları konulu bilgilendirme yapılması, konu ile ilgili sosyal sorumluluk projelerinin geliştirilmesi hakkında görüşüldü.·
Turun 3.günündeSilivri Ak Parti ilçe teşkilatı ve belediye görevlileri ile görüşüldü.· Silivri bakımevine ziyarette bulunuldu ve· Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol ile görüşüldü. Gönüllülerin ziyeretlerinin ardından Kaymakam bey bakımevini· bizzat ziyaret etmiş ve şartların bir an önce düzeltilmesi için gerekli talimatları vermiştir.
Turun 4. günündeÇerkezköy Belediye Bakımevi ve Çerkezköy Belediye Başkanı ziyaret edilip yeni bakımevinin doğal kosullarda olması talep edildi. Çorlu'ya geçen ekip Çorlu Hayvan Hakları Platformu üyeleri ile buluştu, belediye Bakımevi ziyaret edildi. Platform uyeleri ile yeni öğretim döneminde okullarda eğtim çalışması ön görüşmeleri yapıldı.
Turun 5. Gününde İğnedaya gelen Trakya İmdat Turu ekibi İğneada belediye başkanı ile görüştü , bölgedeki sokak hayvanlarının aşılanmaları tedavileri ve kısırlaştırılmaları için bir rehabilisayon merekzi kurulması konusunda karar alındı. Belediye başkanlığı ziyaretinin ardıdan ekip, iğeada köylerine giderek cami imamları ve köy halkı ile görüşmler yaptı.
Turun 6. gününde Demirköy ilçesi Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü, Müftülük ve resmi kurumları ve köy muhtarları ile cami hocaları· ziyaret edildi. Çevredeki köyler ziyaret edildi.
Turun 7.günündeKıyıköy'e doğru yola çıkan ekibimiz, orada gönüllülere ulaşmaya çalıştı. Coşkun Ipek isimli gönüllü ile iletişim kuruldu, bilgilendirme yapildi. Yolda çok sayıda köye ugrandi, bilgilendirmeler yapıldı.
Turun 8. gününde Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Gök ile kısırlaştırma ve tedavi merkezi yapılması için uygun yer seçilmesi konularında görüşmeler yaptı. Bayram sonrası uygun bulunan bu yer için başkandan söz alındı. Ardından Kıyıköy jandarma komutanlığı karakol komutanı Sayın Ahmet ŞENGÜN, Kıyıköy· müftüsü Kemal TÜRKSOY ile görüşmeler yapıldı.

Aynı gün Kırklareli'ne yola cikildi ve orada vali yardımcısı sayın Volkan KÖKSAL, belediye başkanı sayın Av.Cavit ÇAĞLAYAN ve Kırklareli milletvekili sayın Mehmet Siyam KESİMOĞLU ile görüşüldü. Belediye başkan yardımcısı Ünal KAŞKAR ile hemen bakımevine· gidilerek gereken düzeltmeler konusunda yerinde inceleme yapıldı.
Turun 9. gününde Kırklareli Valisi sayın Mustafa YAMAN ve vali yardımcısı sayın ismail GÜLTEKİN, Kırklareli İl Çevre Müdürlüğü,· Milli Eğitim Müdürlüğü,· İl Müftülüğü, Ticaret Odası ve· Ak parti gençlik kolları üyeleri, kadın kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ziyaret edildi.
Turun 10. gününde Trakya Turu ekibinin 10. günde ilk durağı Pehlivanköy belediyesi oldu. Belediye başkanı Hüseyin AÇIKEL, Pehlivanköy Kaymakamı sayın İdris KOÇ, Pehlivanköy müftüsü· sayın müftü Adem ESER, Pehlivanköy ilçe tarım müdürü sayın Ali DOĞAN, İl genel meclis üyesi ve Trakya veteriner Hekimler Oda'sı genel sekreteri veteriner Mustafa TAŞKIN ile görüşüldü
Turun 11. gününde Pehlivanköy'den sonra Lüleburgaz belediye başkanıı Emin HALEBAK ziyaret eden ekip,· Kaymakamı sayın Cemallettin YILMAZ'ı, İlçe Milli Eğitim müdürü sayın Hayrettin İNCE ve müftüsü sayın İsmail GÜNAY ile görüşmeler yaptı.· Lüleburgaz belediyesi kent konseyi çocuk meclisi üyeleri hazırladıkları pankart ve afişler· ile Lüleburgaz meydanında bir gösteri sergilediler.
Turun 12. gününde Edirne'ye gelen ekip, bakımevine ziyarete giderken belediye başkan yardımcısı Dr.Ertuğrul TANRIKULU 'da· ekibe katıldı. Bakımevinin kötü koşullarının bir an evvel düzeltilmesi için ertesi gün belediyede görüşmeler yapıldı. Akşamına dernek uyeleri ve gonullulerle toplantı yapıldı.
Turun 13. gününde ekip Edirne Belediye başkan yardımcısı sayın Dr. Ertuğrul TANRIKULU'nu makamında ziyaret etti. Daha sonra Bakimevine Edirne Sokak Hayvanlarını Koruma Dernegi yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte tekrar gidildi ve tespit edilen yanlislar orada Veteriner Hekime bizzat iletildi, bunlarin düzeltilmesi istendi.
Turun 14. gününde Edirne Sokak Hayvanlarını Koruma· Derneği üyeleri ile birlikte Edirne valisi sayın Gökhan SÖZEN'i makamında ziyaretinin ardından il tarım müdürlüğü, müftülük, ve milli emlak müdürlüğü ve basın kuruluşları ziyaret edildi.
Turun 15. gününde·Enez belediyesi, Kaymakam ve ilçe tarım müdürlüğü ile görüşüldü. Daha önce duyumunu aldığımız katliamlar konusunda uyarı yapıldı. Kısırlaştırma istasyonu yapılması ve İlçe tarım müdürlüğü Veteriner hekimleri tarafından sokaktaki uyuz köpeklerin acilen aşılanması karar altına alındı. Daha sonra Keşana geçen ekip, gonullulerle buluşup Keşan bakımevini ziyaret etti. Son derece kötü· koşullarda olan bakımevinin bu kötü koşullarının düzeltilmesi için belediye başkanı Sn. Dr. Mehmet Özcan ziyaret edildi, başkandan soz alındı Enez'e donuldu.
Turun16. gününde Enez Belediye Başkanı ile görüşüldü ve öğlen saatlerinde Enez'den ayrılan ekip Malkara'ya ulaştı ve gonullerle buluştu. Çöplüğe gidildi ve çok sayıda bakımsız hayvan ile karşılaşıldı ve durum fotoğraflandı. Ardından basına bir açıklama yaptı. Malkara Kaymakamı· Yusuf Fatih KADİROĞLU, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya ve diger yetkililerle goruşüp kısırlaştırma merkezi kurulmasi icin goruş birligine vardı. Geçici olarak çoplukteki hayvanlara yemek gönderilmesi için Garnizon Komutanlığını ziyaret etti.
Turun 17. günündeŞarköy'deki barınak ziyaret edildi, gönüllülerle durum degerlendirmesi yapıldı, resmi kurumlar ziyaret edildi. Belediye başkanı ile bakımevinin· şartlarının el birliği ile düzeltilmesi ve barınaga kımıldayamaz şekilde konmuş olan hayvanlardan dışarda yaşayacakların bırakılması konusunda anlaşıldı.
Turun 18. gününde Gelibolu bakımevine gidildi hafta sonu olduğu için resmi kurumlar ile görüşülemedi, salı günü için randevular alındı. Küçükkuyu'ya gidildi, yerel gönüllüler ile toplantilar yapıldı ve Küçükkuyu beldiye başkan ve başkan yardımcısı ile görüşüldü.
Turun 19. gününde· Burhaniye bakımevi· ziyaret edildi. Altınova'ya geçildi yerel gönüllüler ile toplantı yapıldı, sık sık yapılan katliamlara iliskin bilgiler alındı, ardından Altınova belediye başkanı ile görüşüldü, kısırlatırma merkezi yapılması ve gonullulerle calisilmasi icin gorus birligine varildi. Canakkaleye yola çıkıldı. Çanakkale'de olan ekip, oncelikle bakimevini ziyaret etti, dernek yonetim kurulu ve haytap temsilcisi ile toplantı yapıldı.
Turun 20. gününde Çanakkale'de ki Dernek üyeleri ile birlikte ile birlikte Belediye Başkanı ve Vali ile görüşmeler yapıldı. Basın kurulusları ve diger ilgili resmi kurumlar ziyaret edildi. Kepez de bakimevi olarak kullanılen yer ziyaret edildi, Kepez belediyesi yetkilileri ile görüşüldü.
Turun 21. gününde Geliboluya giden ekibimiz bakımevini tekrar ziyaret etti. Görülen eksiklikler için belediye başkanı ve veteriner hekimle görüşüldu ve gönüllülerle temas kurulup bilgilendirme yapildi.

Turun 21. gunu gecesi Istanbul'a varildi.

Geride umutla dolan dost insanlar, sevgiler, copluklerde ve barınaklarda bizden IMDAT ELI bekleyen hayvanlar, varlığımızı ve hayvanlarımız icin yaptıgımız kutsal mucadeleyi ogrenmis olan resmi gorevliler ve bize ful destek veren basın kurulusları birakarak bu UMUDA YOLCULUK tamamlanmış oldu.
Bu tur, HAYTAP uyelerinin maddi manevi katkısı ile başlamış, gidilen yerlerde de gerek HAYTAP Temsilcileri ve gerekse dernekler ve gonulluler tarafindan desteklenmiş, yurt çapında müthis bir ekip çalışması ile tamamlanmıştır.

Ege Sakin / HAYTAP Hayvan Haklari Federasyonu Temsilcisi
Trakya Imdat Turu Koordinatoru

NESRİN ÇITIRIK BAŞKANLIĞINDAKİ İMDAT TURU ÖZET BİLGİLERİ:

(Önemli: Özet bilgilerin altında linkleri ve SONRAKİ düğmesini tıklayarak ZİYARET

EDİLEN TÜM şehirlerdeki tüm fotoğraf ve bilgilerini içeren sayfalara gidebilirsiniz)

1. Yeniçiftlik Bakımevinde

2. TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI ZİYARETİ ve GÖRÜŞME

3. ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANI ZİYARETİ

4. ÇORLU GÖNÜLLÜLERİ İLE GÖRÜŞMELER

5. MARMARA EREĞLİSİ ÇÖPLÜK ZİYARETİ

6. KÖY ZİYARETİ, MUHTAR, CAMİ HOCASI ve KÖY SAKİNLERİ İLE GÖRÜŞME

7. MARMARAEREĞLİSİ çöplükte ki yıkıntı bakım evi ziyareti

8. EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARETİ

9. EDİRNE BELEDİYE BAKIM EVİ BETON HÜCRELİ BÖLMELERDE...

10. MALKARA ÇÖPLÜK ZİYARETİ

11. MALKARA KAYMAKAM ZİYARETİ

12. ŞARKÖY MÜFTÜ ZİYARETİ

13. ŞARKÖY DE KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE HAYVAN HAKLARI
BİLGİSİ VERİLDİ.

14. ÇANAKKALE BELEDİYESİ BAKIM EVİ ZİYARETİ

15. ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARETİ

16. KEŞAN BELEDİYESİ BAKIM EVİ ZİYARETİ, KAPALI KAPILAR ARDINDA

DUVARDAN BAKILDI

cross