1991'den Bugüne

Orman Su İşleri Bakanı Sn Prof Dr Veysel Eroğlu'na , DEVASA Bakım Evlerine Neden Karşıyız ?

alt

78. ŞİDDETLE KARŞI ÇIKALIM...Belediyeler, YENİ BİR YOK ETME YOLU buldular. Başta İBB olmak üzere belediyeler şehirlerden çok uzak DEVASA BAKIMEVLERİ yapmaya başladılar. Mevcut bakımevindeki 30 hayvanı aç bırakan belediyeler, binlerce hayvana nasıl bakacaklar? Tabii ki yollarda yok edecek veya barınakta açlıktan ölümlere mahkum edeceklerdir. 
Bu nedenle aşağıdaki ÖRNEK yazıyı bu dev barınakların MUCİDİ!! Orman Su İşleri Bakanı Prof Dr Veysel Eroğlu'na yollayınız. En altta yazının gönderileceği mail adresleri de mevcut. 
Nesrin Çıtırık
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı
________________________________________________
Orman Su İşleri Bakanı Sn Prof Dr Veysel Eroğlu,
Bakanlığınızca hazırlanan ve "sokağın gerçeklerinden uzak yasa tasarısına" dayanarak, belediyeler "köpeklerin doğasına, akla ve vicdana aykırı olarak şehir dışında devasa BAKIM EVLERİ yapmayı" planlıyorlar. Bu devasa bakımevlerinin bir genelge yayınlanarak acilen durdurtulmasını talep ediyoruz.
Aşağıda gerekçeli olarak sakıncalarını belirttiğimiz "şehirden uzakta devasa bakım evlerine" toplanacak ile binlerce hayvanın, mevcut barınağında 30-40 tane hayvanı beslemekten aciz belediyelere teslim edilmesi, bu hayvanların katliam emrini vermek demektir. 
Devasa bakımevleri yerine, ulaşımı kolay, yaralı hayvanların ve kısırlaştırma için toplanan hayvanların arabada uzun süre kalmadan çabuk götürüleceği "YAKIN ve KÜÇÜK ÖLÇEKLİ BAKIM EVLERİ" yapılmasını ÖNEMLE talep ediyoruz.
Uzak ve devasa bakım evlerine niçin karış çıkıyoruz?
1. GÖNÜLLÜ VARLIĞI: Bir bakım evinde en önemli husus "gönüllü denetimi ve gözetimidir". Uzak yerlere gönüllüler zaten gidemeyeceği için, hayvanlar aç sefil ve hasta ölümlere daha kolay mahkum edilecekler.
2. İLÇELERE KÖPEK YOK ETME KOLAYLIĞI: Bu büyük devasa bakım evleri ilçelerin de işine gelecek. Topladıkları hayvanları büyük bakım evine götürüyoruz diye ilçe dışına çıkma imkanı bulacak ve hayvanları daha kolay yok edecekler.
3. TEDAVİ YAPILMAMASI: Uzakta ki bakım evlerinde TEDAVİ de yapılmayacak. Çünkü tedavi demek ilaç ve para harcanması demektir. Hiç bir belediye gerçek anlamda tedavi için ilaç ve yeterli sayıda VETERİNER istihdam etmek istemez.
4. HAYVANLAR AÇ BIRAKILACAK: Maliyetin yüksek olması nedeni ile uzaktaki devasa barınaklarda hayvanlara yeterli mama vermeyip, gözden uzak hayvanları açlığa mahkum edecekler. Mevcut barınaklarında 50-100 tane hayvanı bakıp, kısırlaştırıp beslemekten aciz belediyeler devasa barınaklara dolduracakları binlerce hayvanı mı besleyecekler???
5. ORMAN YANGINI TEHLİKESİ: Özellikle ormanlık arazilere planlanan barınakların İPTAL edilmesi gerekir. Yangın halinde hayvanlar hepsi birlikte ölürler.
6. BÖLMELERE KONACAK HAYVAN SAYISI: Bir bölmede en fazla 15-20 hayvan olmalıdır. Bundan fazla hayvan konan bölmelerde yer ne kadar büyük olursa olsun, gruplaşmalar nedeni ile kavgalar ve parçalanmalar kaçınılmaz olur. Oysa devasa barınaklarda hayvan sayısı fazla olacaktır.
7. BÖLME BÜYÜKLÜĞÜ ve SAYISI: Bir bölme en fazla 500 metrekare olmalıdır. Daha büyük bölmelerde, hasta veya yaralı hayvanlar gözden uzak kanayarak can verirler. Kontrol mümkün değildir. Belediyeler devasa barınaklarda çok büyük bölmeler yapmaktadırlar. Ayrıca bölme sayısı çok olduğunda kontrolü de zor olacaktır. 
8. MAZOT SARFI NEDENİ İLE GİDİŞ GELİŞ AZALTILACAK: Gerek yaralı-hasta hayvan taşırken ve gerekse kısırlaştırma için toplama yapılırken, bakım evi arabaları günde 15-20 defa hayvan taşımak durumunda kalırlar. Mazottan tasarruf için belediyeler hasta ve toplanmış hayvanları bile saatlerce arabada tutacaklardır.
Özellikle köpekler "insana yakın" olan ve insanı maalesef dost bellemiş bir dost hayvan türüdür. Onları tecrit etmek onlara zulmetmektir.
Bu bilgiler ışığında, bakanlığınca genelge yayınlanarak, "belediyelerin DEVASA BÜYÜK ŞEHİRDEN UZAK BAKIMEVLERİ yapmamaları" konusunda ciddi biçimde uyarılmalarının sağlanmasını talep ediyoruz.
Saygılarımızla..
Nesrin Çıtırık/ Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı.
TC Kimik..13230091212

________________________________________________________
BAKAN YAZININ GÖNDERİLECEĞİ MAİL ADRESLERİ:
[email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected]
[email protected], [email protected], [email protected]
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected],
[email protected], [email protected]
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected]; [email protected];
[email protected]; [email protected];

cross