Sevgili Arkadaşlar, Belediyeler özellikle gece KATLİAM ekipleri kurarak, emziren anneleri gözleri açılmamış yavruları ile birlikte ve zaman zamananneyi alıp yavruları bırakarak, 10 yıl boyunca aynı sokakta yaşamış yaşlanmış köpekleri bile alarak, bu hayvancıkları ya ORMANLARA, ya DAĞA TAŞA ya da dönme ihtimalleri olmayan çok uzak yaban hayat alanlarına bırakmaktadır.
Belediyelerde bu KATİL EKİPLERE bu emirleri ise belediye veterinerleri vermektedir. Belediye veteriner işleri müdürü veya barınak veterinerinin haberi, bilgisi ve emri olmadan bu katiller gece köpek toplamaya çıkamaz ve şehir sınırları dışına bu hayvanları atamazlar. Bu nedenle özellikle hem belediye başkanlığına ve hem de savcılığa belediye veteriner işleri müdürü, veterinerleri ve toplama ekibi görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.
Hayvanlar zaman zaman da, susuzlukla hastalıkla ayakta içten içe kuruyarak öldükleri çöplüklere atılmaktadırlar.
Bu kanun tanımaz, Allahtan korkmaz ve vicdan yoksunları adamlar, ne yazık ki belediyeler eli ile devlet gücünü de kullanmaktadırlar. Bunlara karşı yasal mevzuatı olabildiğince harekete geçirmemiz en azından caydırıcı olacaktır.
Böyle durumlarda, yaşanılan soruna ilişkin olarak aşağıda ki kısa kurum yazılarından lütfen yararlanın. Ama mutlaka yazıları KENDİ YAŞADIĞINIZ soruna uyarlayın, isim ve TC numaralarınızı ekleyin. Soracaklarınız olursa benim [email protected] adresime yazabilirsiniz.
Selam ve sevgilerimle...
Nesrin Çıtırık/ HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı
_____________________________________________
1. Belediye Başkanlığına olan veteriner ve toplama ekibini şikayet yazısı
Belediye Başkanlığına,
Belediyeniz veteriner hekiminin bilgisi ile toplama ekibiniz, (TOPLAMA İLE İLGİLİ BİLGİLERİ YAZIN) köpeklerimizi toplamış ve bilinmeze atmışlardır.
1. Hayvanları Koruma Kanununun 7 (1) ve 21 (1) maddelerini açıkça ihlal ederek görevlerini kötüye kullanan "Belediye Veteriner Hekiminin ve toplama ekibi görevlilerinin" Belediye Teftiş İşleri Müdürlüğüne denetim ve soruşturma için sevk edilmelerini, haklarında adli ve idari işlem başlatılmasını talep ediyoruz.
2. Köpeklerin atıldığı mahallin tespit edilip, köpeklerin şehre getirilerek alındıkları yere bırakılmalarını talep ediyoruz.
3. Mesai saatleri dışında özellikle geceleri TOPLAMA yapılmamasını, ekip arabasının günlük yaptığı kilometrenin resmi kayıt altına alınmasını, toplama ekibinin uyuşturucu tüfek ile olan yakalamaları başlarında veteriner hekim olmadan yapmamalarını talep ediyoruz.
4. Belediyenizin bu uygulamaları için, Jandarma Komutanlığına ve Emniyet Makamlarına, toplama ekip arabasının PLAKASI verilerek, arabaların şehir dışında görüldüğü yerde el konmasını talep ettik.
5. Şehir dışı çöplük, orman ve yaban hayat alanlarına bırakılan köpekler nedeni ile Cumhuriyet Savcılığına belediyeniz görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduk.
Müracaatımıza ilişkin cevap ve uygulamalarınız için 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.
İsim, TC kimlik..
Dağıtım: TBMM Çevre Komisyonu, BİMER, Orman Su İşleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık, Partilerin genel merkezeleri, il ve ilçe başkanlıkları, Basın ve STK lar
Ek: Konuya ilişkin yasa ve yönetmelik maddeleri
Madde 7 - (1) Belediyeler; (gönüllülerle çalışmasına ilişkin hükümler)
b) Geçici bakımevine gelen hayvanları öncelikle Ek-2 deki Sahipsiz Hayvan Kayıt Defterine kaydederek müşahede altına almakla, gerekli tedavilerin yapılmasını, kısırlaştırıp aşılanmasını ve işaretlenmesini müteakip alındığı ortama bırakmakla, geçici bakım evlerine gelen hayvanların sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yapmakla,
MADDE 21 – (1) Toplanılan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar aşağıdaki esaslara göre bakılır:
d) Geçici bakım evlerinde on gün sure ile gerekli duyurular yapildığı halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, asilari ve tibbi mudahaleler ile kisirlastirilmalari yapildiktan ve operasyon yaralari kapandiktan en az yedi gun sonra kayit altina alinip, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzelerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla ALINDIKLARI ORTAMA geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla isbirligi icerisinde besleme odakları kurar ve hayvanlarin beslenmesine yardimci olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ORMANLIK alana veya diğer YABAN HAYATI YAŞAM alanlarına bırakılamaz.
_________________________________________________
2. Jandarma ve Emniyete olan Yazı:
Jandarma Komutanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne,
Ekte sunduğumuz Belediyeye olan yazımızın kurumunuzca dikkatle okunmasını rica ediyorum.
1. Bu belediyelerin toplama ekip arabalarının PLAKALARININ belediyeye kurumunuzca resmen sorularak, bu arabaların içinde hayvan ile şehir merkezinden uzak ve şehir dışında bulunması halinde el konarak adli işlem başlatılmasını ve içinde ki hayvanlara el konarak koruma altına alınmasını talep ediyoruz.
2. Karakollara gerek Hayvanları Koruma Kanunu ve gerekse mevzuata ilişkin bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz.
Müracaatımıza ilişkin 4982 sayılı yasa gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.
İsim Tc numarası
EK: .Belediye olan yazılı müracaatımızın metni, Gönüllü ve görgü şahidi ifadelerini içeren yazılar.
____________________________________
3. Savcılık Müracaatı:
Savcılığa olayan detayını yazarak, köpeklerin atıldığı veya gömüldüğü yerin bulunmasını, gerekiyor ise şüpheli GÖMÜ alanının kazılması için karar çıkarttırılmasını talep ediniz. Sonunda "Belediye Veteriner Hekimi ve Toplama Ekibi Görevlileri" hakkında düz dilekçe halinde MUTLAKA şikayette bulunun. Düz yazı olarak yazmanız yeterlidir. Savcılık müracaatının da ekine belediyeye olan ana yazıyı, gönüllü ve görgü şahidi ifadelerini ekleyin.
_____________________________________________________
4. Orman Su İşlerine Müracaat:
Orman Su İşleri Müdürlüğüne,
1. Ekte sunduğumuz belediyeye olan yazıda ki tüm hususlara ilişkin Müdürlüğünüzce soruşturma açılmasını, 2. Hayvanların bulunması için belediyeye kurumunuzca yasal talepte bulunulmasını, hayvanların atılma ihtimali olan bölgelerde müdürlüğünüz görevlilerinizin araştırma yapmasını, çöplük alanlarında kazı yapılarak usulüne uygun gömülmemiş hayvanlar için belediye hakkında idari işlem yapılmasını,
3. Bakım evinin bakanlık denetim formundaki tüm maddelere göre denetlenmesini,
4. Toplama araç ve ekiplerinin uygunluk, eğitim, uygulamalar ve çalışma saatleri açısından ve araba kilometrelerinin işlendiği defterin incelenmesini, toplama görevlilerinin bilgilerine baş vurulmasını, eksikliklerin rapor edilmesini, toplama ekibinin gece toplamaya çıkmasının önlenmesini,
5. İlaçlı uyuşturucu tüfekli toplamanın veteriner hekim gözetiminde yapılmasının sağlanmasını,
Talep ediyoruz.
Mürcaatımıza ilişkin 4982 sayılı yasa gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.
İsim, TC KİMLİK,
Ek... Belediyeye olan müracaat yazısı, Savcılık Müracaatı, Emniyet ve Jandarmaya olan müracaat, Köpeklerin yok olmasına ilişkin deliller ve gönüllü ifadeleri.