Sevgili Arkadaslar, oralarda yani uzaklarda yani Anadolu'da on binlerce ilce, belde ve koy var. Oralarda yasayan ve fakat gozumuzun onunde olmadiklari icin ugradikalri ZULUMLERI gormedigimiz, bilmedigimiz yuzbinlerce hayvan var. HAYTAP calismalari cercevesinde o "uzak coğrafyalara da" yetismeye calisiyoruz. Semih Igdigul'un bu baglamda ki Orta Anadolu Turunu lutfen okuyun. Igne ile kuyu kazmak da olsa, her tur bir arpa boyu yol aldirsa da, o bir arpa boyun o gozden uzak beldelerde ki neticeleri can dostlarimiza bir yudum hayat olarak donuyor, bir damla can suyu olarak donuyor. Tesekkurler Semih Igdigul ve tesekkurler hayvan haklarini ulusal bazda ele almaya hedef edinmis olan HAYTAP'in sevgili uye ve temsilcileri...
Sevgiler
Nesrin ÇITIRIK
______________________________________________________________________________________
Nevşehir, Amasya ve Aksaray ziyaret ve çalışmalarını, izlenecek yollar açısından herkese ÖRNEK olması için paylaşıyoruz:
1. Bütün hayvanların korunaksız kırık dokük kulubelerin bulunduğu alanda yazın güneşe kışın da kara mahkum olduğu Nevşehir ziyareti sonrasi şehirde ki gelişmeler, yapılan gölgelikler ve kulubelerin fotoğraflari aşağıdadır.
2. Amasya ise tam bir felaket halinde, yüzlerce hayvan tamamen buzlu beton, buzlu sular ve buzlu toprağa mahkum durumda, yıllardır uğrasmamıza rağmen bir mesafe alamadığımız bir şehirdi. Semih beyin ziyareti sonrası, klubeler inşaatlar, korunakların hemen yapımıi başladı. Bakımevi eski ve yeni inşaatlı fotoğrafları aşağıda.
3. Aksaray, zehirlemenin ve köpek dövüşlerinin en yaygın olduğu şehirlerden birisi olarak bizi uğraştıran, önce benim ekibimle birlikte HAYTAP Anadolu İmdat turunda ki temaslarımız ve sonrasında Semih beyin bu ziyareti ve tabii ki DOHAYKO Temsilciliğini verdiğimiz Mihriban hanim ve eşi Cemal beyin asla vaz geçmeden her türlü zorlukları göğüsleyerek sürdürdükleri bu mucadele ile güzel gelişmelere sahne oluyor. (Dövüşer için emniyete olan müracaatlarımız devam ediyor)
Sevgiler
Nesrin Çıtırık
Dohayko/HAYTAP
Semih İğdigül Bilgilendirmesidir:
Nevşehir ziyaretim önce bakımevine giderek başladı Köpekler yağmur ve çamurun içinde külübelerde palet ve köpekleri yağmurdan koruyacak alan yoktu .Ordan hemen Belediye başkan yardımcısı Atilla beyin yanına giderek çektiğimiz resimleri gösterdik Atilla bey hemen veteriner işleri müdürü metin beyi, Fen işlerini, marangoz, demirci kim varsa yanına çağırarak benimle barınağa gitmelerini ve ne eksikse hemen yapılması talimatı verdi. Barınağa gidildi neler yapılması gerektiğini söyledim. Ordan orman su işleri müdürünü ziyaret edip bu işin takipcisi olmalarını rica ettim, ordanda vali yardımcısını ziyaret ettim 3 gün nevşehirdekaldım, Nevşehir barınağı halen düzeltme ve yenileme çalışması içindedir barınağın eski ve yeni resimleri ektedir ve oradan Amasya'ya hareket ettim.
Amasya'da gönüllü arkadaşımız Emine hanımla buluşup baraınağa gittik orda Belediye veterineri olup mezbahada görevli Nail beyle tanıştık barınak berbat bir haldeydi hayvanların önlerinde yemek yoktu sularını yemyeşil olmuş bidonlardan içiyorlardı köpeklerin "değil kulübeleri, sığınacak yerleri" bile yoktu yani tek kelime ile rezaletti. Hemen belediyeye gidip belediye başkan yardımcısı ve belediye başkanıyla görüştük.gördüğüm acı manzaraları unutmaya çalışarak kendilerine her şeyi anlatmaya çalıştım ve en kısa zamanda barınağı yenileyeceklerine söz verdiler (tenteler, kulübeler, yemek sorunu, veteriner hekim, kısırlaştırma ,yemek ve su kapları,yemek depoları) ertesi gün Amasya valisini ziyaret ettik aynı sorunları bildirdik oda her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti sonra orman su işleri müdürlüğünü ziyaret ederek sorunları tartıştık. Akşamları Amasyada hayvanlara gönül vermiş arkadaşlarla toplanıp neler yapılması gerektiğini kurumsal, lobi ve piar çalışmalarına hız vermelerini istedim ve Aksaray'a yola ciktim. Amasya şimdi bakımevi yenileme çalışmaları içinde ve bakımevinin eski yeni hallerinden resimleri paylaşıyorum .
Akasarayda dohayko temsilcisi Mihriban hanım ve eşi Cemal beyle buluştum yolda Orman Su İşleri müdürü Necati beyi aradım hep beraber Aksaray barınağına gittik Veteriner işleri müdürü Duran beyde oraya geldi Duran bey Mihriban hanım ve eşine yakışıksız bir sertlik içinde olunca bunun yanlışlığını anlattım. Bakımevi eksiklerine rağmen eskiye göre iyi durumdaydı yemek olarak hazır mama, ekmek arpa unu ve belli zamanlarda kaynamış etler veriliyormuş. Nesrin Çıtırık'ın şikayet yazıları sonrası bakımevinde su altında olan yerler çakıl ve toprakla kapatılmış. kulübelerin önü açıktı ve onların kapatılmasını ve açık alanların üstlerinin yağmur ve güneşten korunmak için kapatılmasını söyledim. Akşam Aksaray'da hayvansever arkadaşlarla buluştuk ve orada neler yapılacağını nasıl bir çalışma içine girileceğini kendilerine izah ettim kurumsal çalışmaların öneminden ve belediyeyle kesinlikle işbirliği içinde pozitif yaklaşımlardan bahsettim
Ertesi gün direk belediyeye gidip belediye başkan yardımcısı Hüseyin beyle görüştüm uzun bir görüşmenin ardından mesafeli olduğu temsilci arkadaşlarımızla görüşmelerini sağladım. Hüseyin beye, Aksaray'da ki gönüllülerle iletişim kurmalarının önemini anlattım.
Temsilci arkadaşlar ve Belediyenin el ele verip Aksarayı hayvan hakları konusunda örnek bir ilimiz olması gerektiğini kendilerine ifade ettim ordan tekrar barınağa giderek basına düzelmelerin bizi mutlu ettiğini, belediye ile gönüllerimizin el ele daha da iyi şeyler yapacaklarini ifade ederek gerekli açıklamayı yaptım, ordaki görevlilerle uzun uzun konuşup neler yapılması gerektiğini kendilerine ifade ettim ve akşam gönlüm rahat olarak Aksaraydan ayrıldım.
Semih İğdigül/ Dohayko Temsilcisi