1991'den Bugüne

Meral AKŞENER'den Yeni Çıkacak Olan ''Hayvanları Koruma Kanunu''na TAM DESTEK

Anadolufed, Marmarafed, Egefed, Karadenizfed, Akdenizfed ve Haykonfed Üniversiteler Platformları üyelerinden oluşan heyetimiz ile Hayvanları Koruma Kanunu'na yönelik taleplerimizi ve görüşlerimizi içeren bir toplantı gerçekleştirdik.

Sn Akşener'e, HayKonfed Başkanı Nesrin Çıtırık tarafından, "kısırlaştırmanın ve her ilçede kısırlaştırma merkezi kurulmasının" önemi, Türkiye’de 1389 belediyeden, sadece 234 ünde bakımevi kurulduğu, bu 234 bakımevinden de sadece 24 tanesinde kısırlaştırma yapıldığı, kalan 210 tanesinin ölüm kampı olduğu, 1155 belediyenin halen vurup, zehirleyip, öldürdüğü" sayılar ve görseller ile anlatıldı.

Yıllardır süregelen bu döngüde şahısların hayvanlara uyguladıkları vahşetin 1000000 mislini belediyelerin hayvanlara yaptığını, bu durumun TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonunca da tespit edildiği, komisyonun tüm üyelerinin partili kimliklerini bir tarafa koyarak tamamen hayvanlar için en doğru kararları aldıkları anlatıldı.
Tamamlanarak meclise sunulmuş olan, belediyelere "KISIRLAŞTIRMA ve KANUNUN UYGULANMASINDAKİ GÖREV İHMALLERİNDE" idari yaptırım ve ceza getirecek raporun özellikle sahipsiz hayvanlara yönelik doğru maddelerinin TBMM Genel Kuruldan geçirilmesinde kendisinden beklentimizin yüksek olduğu ifade edildi.
Görüşmede, 15 yıldır yürürlükte olan bu kanunda belediyelere başta kısırlaştırma olmak üzere yasanın genelini uygulamaları için ‘’idari yaptırım ve ceza OLMADIĞI’ için sorunların ÇÖZÜLMEDİĞİNİ, yeni kanunda da şayet belediyelere idari yaptırım ve ceza yer almaz ise, SAHİPSİZ hayvan sayısı patlama halinde artarken, öte yandan da hayvanlara yönelik BELEDİYE KATLİAMLARININ da artarak devam edeceği anlatıldı.
Sn Akşener, bu süreçte kurumsal bir çözüm için İyi Parti olarak meclise bir araştırma önergesi verilebileceğini ve bu önergede yer alacak konuların kamuya mal olmasını sağlayacağını ifade etti..

Sn. Meral Akşener’in
TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanarak, meclise sunulmuş olan raporun aynen yasalaşmasını samimi bir hayvan hakları savunucusu olarak da destekleyecek olması konusundaki sözleri bizlere umut verdi..

Türkiye’deki tüm siyasi parti liderlerinin tüm dünyaya ÖRNEK bir kanun çıkarılmasında bu raporun aynen yasalaşması için tam destek vermelerini temenni ediyoruz..
Siyasi parti lider ve yöneticilerini ziyaretimiz devam edecek.
‘’Adalet, Merhamet, İYİLİK’’ erdemlerine sahip ve hayvan hakları da önceliklerinde olan Can Dostu Meral Akşener’e Minnet ve Şükranlarımızla...

Nesrin Çıtırık / HayKonfed Başkanı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu –HayKonfed
Ege Hayvan Hakları Federasyonu – Egefed
Marmara Hayvan Hakları Federasyonu –Marmarafed
Anadolu HAYVAN Hakları Federasyonu _ Anadolufed
Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu – Karadenizfed
Akdeniz Hayvan Hakları Federasyonu – Akdenizfed
Haykonfed Üniversiteler Platformu ve binlerce gönüllü adına

cross