1. Marmara Hayvan Hakları Federasyonu 1.Bölge Toplantısı LÜLEBURGAZ da gerçekleşti.
2. İstanbul V. Bölge BİLGİLENDİRME ve KOORDİNASYON TOPLANTISI yapıldı.
3. MURATLI Belediye Başkanı Nebi TEPE ve Başkan Yardımcısı Gülay AKTAŞ ile görüşme yapıldı.
4. Çanakkale'ye gidilerek bölgesel sorunlar için il merkezi ve ilçelerde ziyaretler yapıldı.
5. Eceabat'ta gerek bakımevi sorunu ve gerekse sokaklardaki sahipsiz hayvanların ciddi sorunlarına ilişkin olarak, İlçe Müftüsü Muammer USLU ile,
6. Belediye Başkan Yardımcısı Zafer KODAK, Belediye Başkanı Adem EJDER ile,
7. Orman Su işleri 3.Bölge Müdürü İsrafil ERDOĞAN ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet GÜRKAN ile görüşmelerden sonra, Eceabat HAYDER (Hayvanları Koruma Derneği) ile durumun değerlendirildiği toplantı yapıldı, bölgedeki hayvan hakları çalışmalarında yol haritası belirlendi.
8. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye ÜNÜVAR ile görüşme yapıldı. İl ve ilçeler bazında yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler alındı. Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edilerek eksiklerin tespiti yapıldı. Bir rapor halinde belediyeye sunulması kararlaştırıldı.
9. Kepez Belediye Başkan Vekili Erhan BEKTAŞ ve Başkan Yardımcısı Eşref KOÇ ve Encümen Üyesi Yüksel ÖZDEMİR ile görüşülerek sorunla ve çözüm önerileri anlatıldı.
10. Biga Barınağı ziyaret edildi. Kötü manzaralarla Karşılaşıldı. Belediye başkanı İsmail Işık ve Mezbaha ve Barınak Vet. Hek. Ayhan Bağcı ile kısı bir görüşme yapıldı.
11. Bandırma Belediyesi sokak hayvanları geçici bakımevini ziyaret edildi.Yetkililerle ve gönüllülerle görüşüldü.Veteriner Hekim Cengiz SAĞIR, Gönüllü Vet. Hek. Mustafa AKIN, Gönüllüler Betül Candan,Yasemin Şenever görüşmeler katıldılar.
______________________________
1. Marmara Hayvan Hakları Federasyonu ve Hayvan Hakları Konfederasyonu Kurucular Kurulu 1.Bölge bilgilendirme ve Koordinasyon toplantısı Av. İlknur Devrim Kantarcı ve Çorlu DOHAS Derneği hazırlığı ile Lüleburgaz'da yapıldı. Federasyon Temsilcisi Av. İlknur Devrim Kantarcı, AnadoluFed başkanı Nesrin Çıtırık, İstanbulDer başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol, MarmaraFed başkanı Şebnem Aslan, Hayvan Hakları Konfederasyonu Kurucu Kurul Üyesi Timur Ugan birer sunum gerçekleştirdiler. Toplantıya yasayı uygulamakla yükümlü kurumların temsilcileri ve müdürleri katıldılar.
Toplantıda; Orman Su İşleri 1.Bölge Müdürü Osman Demirel, İst, Şb. Müd. Sebahattin Canbakal,1.Böl. Av Yaban Hayat Müd. Ömer Furtun, Tekirdağ Orman Su Müd. Gökay İnay, İst Büyük Şehir Belediyesi Vet. İşleri. Müd. Yardımcısı Mehmet Kerim Ayan, Orman Su İşleri Kocaeli Sb. Müd. Kerim Gençoğlu, Sakarya Şb. Müd. Faruk Bucak, Kırklareli Şb. Müd, Filiz İhtiyar, Çakıllı belediye başkanı Mehmet Bayram, İst, Şb. Veteriner Hekim. Gökhan Gümüş, İst Şb. Orman Su Mühendisi, Tamer İke, İst. Şb, Orman Su Mühendisi, Umut Karaoğlu, Tekirdağ, Orman Su Teknisyenleri Can Kıyı, Özmen Taylı, Mehmet Kaplan, Kocaeli belediye vet. hekim Selim Sandallı, Kocaeli belediye vet. hekim. Mehmet Çetinkaya, Çorlu serbest vet. hekim Adnan Öztürk, Lüleburgaz serbest vet. hekimleri Murat Yılmaz, Ertan Çolak, Lüleburgaz belediyesi vet. hekim Metin Şenpınar, Kırklareli belediye vet. hekim Ümit Kiracı, Ergene belediye vet. hekim Ahmet bey, Lüleburgaz Doyasa dernek başkanı ve yönetim kurulu ve üyeleri, Çorlu Dohas başkanı Gönül Sönmez ve YK üyeleri, Kocaelider. başkanı Selma Platin Pek, Edhayko Başkanı Nurhan Kalender, Pehlivanköy belediyesini temsilen Çiğdem Aslı İlhan, Kepez Hayvanları Koruma Derneği başkanı Nazlı Şadiye Erkol, Lüleburgaz ilçe müftü vekili Nuri Derdiyok, Lüleburgaz Disk Emekli Sen. Sekreteri Yaşar Varol, MarmaraFed Çatalca temsilcisi Suzan Yenigün, MarmaraFed İstanbul temsilcisi Derya Yücesan, Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğinden İlhan Ardali ve Yk üyeleri, Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği başkanı Melek Başaran, hazır bulundular ve konuşmalar yaptılar.
Ülke geneli ve Orman Su 1. Bölge sınırları içindeki illerin sorunları ve çözümleri tartışıldı.Katılan çok sayıda hayvan hakları savunucusunun, sorularını yanıtladılar.Lüleburgaz müftü vekili sayın Nuri Derdiyok'un konuşması katılımcılarca ayakta alkışlandı.
2. İstanbul V. Bölge BİLGİLENDİRME ve KOORDİNASYON Toplantısı yapıldı. 11 Nisan 2015 Cumartesi günü 5. Bölgeyi kapsayan Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Sultangazi, Fatih ve Zeytinburnu ilçelerinden katılan üyelerimiz ve gönüllü arkadaşlarımız İstanbulDer Başkanı Mirat Gürol ve AnadoluFed Başkanı Nesrin Çıtırık ile buluştular. Bu bölgenin sözcüleri olarak Leyla Cav ve Şule Gül, iletişim koordinatörü olarak da Didem İmren, Gülhan Özkök, Neslihan Pekergin görev üstlendiler.
4. Bölgesel sorunlara ilişkin Çanakkale'ye gidilerek kurumlarla görüşmeler yapıldı.
Lüleburgaz toplantısı sonrası, Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Şebnem Aslan, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Onur Kurulu Başkanı Prof Dr Mirat Gürol ve Başkan Nesrin Çıtırık, Bölge Koordinatörleri ve Federasyon Temsilcileri Derya Yücesan ve Nazlı Şadiye Erkol'dan oluşan ekip ile Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale merkez ve ilçelerini içine alan "Hayvan Hakları İncelemesi" için Çanakkale'ye gidildi.
Hem şehir içlerinde hem de tarihi alanlarda kısırlaştırma olmadığı ve uygun koşullarda bakım evi olmadığı için kontrolsüz olarak çoğalan, belediyeler tarafından ıssız uzak alanlara atılan, çoğu kez zehirlenerek öldürülen SAHİPSİZ HAYVANLARA yönelik sorunların YASAL, İNSANİ ve AHLAKİ boyutta çözümü için ilgili tüm KURUMLARLA görüşmeler yapıldı.
5. Bu bağlamda ilk ziyaret Eceabat Müftülüğüne yapılarak Müftü Muammer Uslu'dan Kutlu Doğum Haftasında hayvan hakları, hayvanlara merhamet etmenin dini boyutta topluma anlatılması talep edildi. Sayın Müftü hayvan haklarının sık sık anlatıldığını ama kutlu doğum haftasında ayrıca bu konuya bizzat kendisi vaaz vererek değineceğini belirtti. Bundan sonra da gönüllü ve STK lar ile iletişimde olacağını ifade etti.
6. Eceabat Belediye Başkan Yardımcısı Zafer KODAK sonrasında Belediye Başkanı Adem EJDER ile görüşmeler yapıldı. Prof Dr Mirat Gürol, bakımevi kurulması kısırlaştırmanın düzenli yapılması, sokaklardaki hayvanlara ilişkin şikayetlerin ve kötü muamelenin önlenmesi için besleme odaklarının kurulması ve halkın eğitiminin önemini Başkan Adem Ejder'e anlattı. Başkan, konuya hakim bilinçli STK lar ile müşterek çalışma yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti. Tarihi Alanlar Başkanlığından geçici istasyon olarak kullanılacak bir bakımevi kurulması için yer istenmesi kararlaştırıldı. MarmaraFed Başkanı Şebnem Aslan da STK olarak belediyenin bu iyi niyetli yaklaşımına daima destek olacaklarını bildirdi.
7. Orman Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ile toplantı yapan federasyon ekibi, bölgesel çapta çalışmaların acilen başlatılması gerektiğini, özellikle tarihi alanlarda bulunan uyuz ve hasta hayvanların rehabilite edilmesini talep etti. Bölge olarak parklara ve yaşam alanlarına SULUKLAR konması, KEDİ EVLERİ konması, topluma ve okullara yönelik hayvan hakları, hayvan sevgisi ve merhamet konusunda afişler, bilboardlar ile çalışmalar yapılması ve tüm ilçe belediyelerinin kendi geçici kısırlaştırma merkezlerini kurmalarının Orman Su İşleri Müdürlüğünce sağlanması ve belediyelerin de yönlendirilmesi karar altına alındı.
8. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile görüşme yapılarak, Çanakkale Belediyesi Bakımevinin gerçek anlamda çalışır hale getirilmesi, hayvanların kayıt altına alınarak bakımevine giriş ve çıkışlarının doğru biçimde yapılması, hayvanların uzak ıssız alanlara atılmaması, kısırlaştırma ve tedavinin yasal boyutta yapılması talep edildi. Belediyece yapılan kedi evleri ise takdire şayan bulundu.
9. Kepez Belediye Başkan Vekili Erhan BEKTAŞ ve Başkan Yardımcısı Eşref KOÇ ve Encümen Üyesi Yüksel ÖZDEMİR ile görüşüldü.
Kepez Belediye Başkan Vekili Erhan Bektaş ve Başkan Yardımcısı Eşref Koç ve Encümen Üyesi Yüksel Özdemir'in katılmı ile toplantı yapılarak Kepez'de ki sorunlar görüşüldü. Özellikle geçici kısırlaştırma istasyonu yapılması, sokaklardaki hayvanlar için besleme odaklarının kurulması, belediyenin sözleşmeli bir veteriner hekim alması talep edildi, Bakımevi olmayan belediyelerin toplama yapmalarının yasaya aykırı olduğu iletildi. Başkan Vekili Erhan Bektaş konuya önem vereceklerini, ilçe dışında olan başkanın dönüşünden sonra çözüme odaklanacaklarını ifade etti.
10. Biga Barınağı ziyaret edildi. Kötü manzaralarla Karşılaşıldı. Belediye başkanı İsmail Işık ve Vet. Hek. Ayhan Bağcı ile görüşmeler yapılarak, en kısa zamanda bu bakımevi için harekete geçileceği bildirildi.
11. Bandırma Belediyesi sokak hayvanları geçici bakımevini ziyaret edildi. Yetkililerle ve gönüllülerle görüşüldü. Veteriner Hekim Cengiz SAĞIR, Gönüllü Vet. Hek. Mustafa AKIN, Gönüllüler Betül Candan,Yasemin Şenever ile görüşme yapıldı.