1991'den Bugüne

HAYTAP ANADOLU İMDAT TURU 19.GÜN KAYSERİ, bakimevi ikinci ziyaret, gorusme ve toplantilar..‏

Haytap Anadolu İmdat Turu 19.gün Kayseri bakımevi ve yerel basın ziyaretleri

Haytap ekibi, sabah saatlerinde bir gece önce kurulmuş olan Kayseri Hayvan hakları Platformu üyeleri Tutku Karasakal, Volkan Korkmaz, Erdi Uzun, Cemre Doğan, Selma Kama, ile birlikte Kayseri bakımevine gittiler.
Bakımevinde yine veteriner yoktu, bir gün önce ekibin  tedavilerinin yapılması için ayırdığı köpeklerin bakımevi teknikeri tarafından pansumanlarının yapıldığı ancak  veteriner kontrolü yapılmadığı görüldü.
Ekip bakımevi personeli ile görüşüp onların çalışma şartları ve iş yerinde sıkıntıları olup olmadığını hakkında bilgi aldı.
Ekip hayvanları tek tek kontrol edip kaldıkları yerde rahat olmayan hayvanların yerlerini değiştirdi, hepsini fotoğrafladı, tedaviye ihtiyacı olanları belirledi.
Haytap başkan yardımcısı Nesrin Çıtırık, bakımevine girişi yasaklanmış olan Kayseri'de kliniği  bulunan ve Nevşehir bakımevi ziyaretinde Nevşehir bakımevine de gelip destek veren gönüllü veteriner hekim Hilal Akbaş'ın bakımevine girip hayvanların tedavilerini ve kontrollerini rahatlıkla hiç bir engel ve baskı ile karşılaşmadan  yapabilmesi için  kayseri veteriner hizmetleri müdürü ile telefonda konuştu. Daha sonra bakımevine veteriner hekim Hilal Akbaş bakımevine gelip hayvanların tedavilerine başladı.
Ekip daha sonra kayseri yerel televizyonu, KAYTV de program yaptı, kayseri bakımevindeki hayvanların durumu ve yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kayseri'nin Talas ilçesinde, köpeklerin çöp arıtma tesisinde bir bölmede toplatıldığı bilgisini alan ekip Talas'a geçti. Çöplük alanına ulaşan ekip  Talas belediyesinin köpekleri toplandığı bölmede hiç hayvan olmadığını tespit ettiler..Burada görevliler ile konuşan ekip, hayvanların toplandığını belli bir sayıya ulaştığında ise kayseri bakımevine götürüldükleri bilgisini aldı.
En son ne zaman köpek götürldüğü sorulduğunda ise bir gün götürüldüğü öğrenildi. Bunun üzerine hemen Talas belesiyesine bilgi edinme kanunu kapsamında dilekçe yazılıp, hayvanların toplanması sırasında veteriner hekim bulunup bulunmadığını, Kayseri bakımevi ile köpek nakli  ile ilgili bir protokol yapılıp yapılmadığı, bu güne kadar kaç köpek götürüldüğü, hangi küpe numaları ile kayıt altına alındığı, işlemi tamamlana köpeklerin hangi noktalara geri bırakıldığı ... vs soruldu.
Ekip daha sonra  Kayseri hayvan hakları platformu üyeleri ile toplantı yapıp, kayseride yapılacak çalışmalar ve genel olarak hayvan hakları mücadelesinde yol ve yöntemler konusunda fikir alışverişi yaptı.
4 saat süren toplantının ardından ertesi gün resmi kurumlara yapılacak ziyaretler öncesi tekrar buluşmak üzere dağıldılar..
Ege Sakin
Haytap Temsilcisi
cross