1991'den Bugüne

İstanbul Valiligi Maltepe'de Gozune Atilan Enjektorun Boynundan Ciktigi Kopek İcin Sorusturma Talebi.

Not. Bu murcaat BIMER e dogrudan da yapilmistir.
 
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU FORMU

(Gerçek Kişiler İçin) 
Başvuru sahibinin adı ve soyadı:
  Zeynep Tekin
Oturma yeri veya iş adresi:
 Kadikoy/ İSTANBUL

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur.)
   
  39557040856Başvuruya hangi yolla cevap almak istersiniz?
 
Yazılı                      Elektronik (X)

Elektronik posta adresi: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur.)
 
[email protected] 

İmzası:
   Zeynep Tekin
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir.
Gereğini arz ederim.

İstenen bilgi veya belgeler:
(Not: Ayrılan bölümdeki boşluk yetmediği takdirde, başvuru için boş sayfa / sayfalar kullanılabilir.)
 
TARIH : 26.04.2010
 
KONU : İstanbul Valiligi-Maltepe'de gozune atilan enjektorun boynundan ciktigi kopek icin sorusturma talebi.
    
T.C.  
ISTANBUL VALILIGI  
IL CEVRE VE ORMAN MUDURLUGU MAKAMINA

                                     
                                                                                                   

Maltepe  Belediyesi toplama ekibi tarafından: 

4 Subat 2010 tarihinde, Yeditepe Universitesinden ekte resimleri gorulen kopek isirma sikayeti sebebiyle IBB TRM’ye getirilmistir. Kuduz karantinasina konulan kopek TRM’ye getirildiğinde bir gözü dışarıdadır ve kanamaktadır. Ancak, insanlik sucu olan inanilmaz bir yaklasimla “ısırma vak’ası” olduğu gerekçesi ile bir müdahale yapılmaz.

23 şubat 2010 tarihinde, kopegin gozunun asiri kanamasi sebebiyle klinikte ameliyatla patlamis goz alinir.

12 mart 2010 tarihinde , kopegin dikisleri alinir ve nekahat suresi bitten kopek tekrar TRM’ye geri gonderilir.
                

20 nisan 2010 tarihinde kopegin ensesinde bir sislik oldugu ve gozde akinti belirdigi icin kopek tekrar klinige gonderilir.

21 nisan 2010 tarihinde ensedeki sislik acildiginda fotograflarda da goruldugu gibi iceride kalmis olan enjektor gorulur ve ameliyatla alinir.

             Bu baglamda:     

           

            1. Maltepe Belediyesi hayvan toplamada veteriner hekim bulundurmamaktadir. Oysa ki kanunda "Uyuşturucu tüfek uygulamaları ile yakalama ancak veteriner hekim kontrolü altında yapılır" hukmu vardir. Kopek toplamanin veteriner hekim olmadan yapilmasi nedeniyle Maltepe Belediyesi Veteriner Isleri Muduru hakkinda sorusturma acilmasini talep ediyoruz.
            2.Bu kopegi uyusturucu tufek ile yakalayan Maltepe Belediyesi toplama ekibi hakkinda sorusturma acilmasini talep ediyoruz.
            3. Kopek Tuzla RM ye getirildiginde gerekli kontrol ve tedaviyi yapmayan TUZLA RM sorumlu veteriner hekimi ve gorevlileri hakkinda sorusturma acilmasini talep ediyoruz.
            4. Istanbulun butun Anadolu yakasina hitap eden Tuzla Rehabilitasyon Merkezinde kisirlastirma disinda hasta ve yarali hayvanlara bakim ve tedavi yapilmamaktadir. Bu tur hayvanlar gonullulerin zorlukla topladigi paralarla ozel veteriner kliniklerine yonlendirilmektedir. Bu boynundan enjektor cikan kopek olayinda da ayni sekilde kopek ozel klinige goturulmek zorunda kalmistir. Yasaya da aykiri olan bu eksik hizmet nedeni ile IBB hakkinda sorusturma acilmasini talep ediyoruz.
 
            Konunun takipcisi oldugumuzu belirtir, sorunun cozum bulmamasi ve yasa ihlali yapan Belediye ve gorevlilerinin gereken yasal cezayi almamalari halinde konuyu uluslararasi yazili ve gorsel medyaya tasiyacagimizi belirtir, yasalar cercevesinde gereginin yapilmasini talep ederim.
 
             Yukarida yazdigimiz tarih ve sayili dilekcemize, 4982 sayili Bilgi Edinme ve 3071 sayili Dilekce Hakki Kanunu  geregi kanuni suresi icinde cevap ve bilgi verilmesini arz ederiz.

Saygılarimizla  
Zeynep Tekin
TC.39557040856                  
Ek 1..Kopegin resimleri
Ek 2..5199 sayili yasanin Uygulama Yonetmeliginin ilgili maddeleri
 
Dağıtım: 
TBMM Baskanligi, TBMM Dilekce Komisyonu Baskanligi,  Cevre ve Orman Bakanligi Doga Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Icisleri Bakanligi Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü,  Istanbul  il Tarim Müd., Istanbul Il Cevre Mudurlugu, Istanbul Buyuksehir Belediyesi, Istanbul Valiligi, Istanbul İl Jandarma Komutanlıgı, Maltepe Belediyesi, Maltepe Kaymakamligi,Maltepe Muftulugu, Tuzla Belediyesi, Istanbul il hayvan koruma kurulu,  HAYTAP Hayvan Haklari Federasyonu, DYBD platformu, Ilgili Basin Kuruluslari
Ek 2.
HAYVANLARIN KORUNMASINA DAİR UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
(12.05.2006 tarih ve 26166 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır)
 
http://dohayko.org/index.php?option=com_content&task=view&id=203&Itemid=29
 
DÖRDÜNCÜ KISIM
Sahipsiz ve Güçten Düşmüş Hayvanların Toplatılması, Bakılması ile
Geçici Bakımevlerinin Çalışma Usul ve Esasları
BİRİNCİ BÖLÜM
Sahipsiz ve Güçten Düşmüş Hayvanların Toplatılması ve Bakılması

Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplatılması

MADDE 20 – (1) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar aşağıdaki esaslara göre toplatılır:

a) Belediyelerde sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması için ihtiyacı karşılayacak bir toplama ekibi kurulur.

b) Belediyeler tarafından, hayvan toplama ekiplerinin kurulması, bu kişilerin ehil kişilerden oluşması ve dönemsel olarak sorumlu veteriner hekimce eğitime tutulmaları sağlanır.

c) Eziyet edilmeden toplanılacak veya toplattırılacak sahipsiz hayvanlar, nakliye araçlarında kafesler içerisinde geçici bakımevlerine kısırlaştırılıp ve aşılattırıldıktan sonra tekrar geri bırakılmaları için nakledilir. Toplanan hayvanların nakil esnasında herhangi bir zarar görmemesi için tüm önlemler alınır.

ç) Gönüllü kuruluşlar, belediye ile işbirliği yaparak bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak sahipsiz hayvanları toplayabilir.

d) Sahipsiz hayvanlar öncelikle kafes ve ağ ile yakalanır. Bu metotlarla yakalamanın mümkün olmadığı durumlarda yakalama sopasıyla da yakalama yapılabilir. Uyuşturucu tüfek uygulamaları ile yakalama ancak veteriner hekim kontrolü altında yapılır.,

cross