Mrb,Nesrin hanım,Her gecengün vahşet haberleri Hızlandı.Adım başı vahşet.İletinizde kartal ilçesinin ismini, görünce diğerlerinde olduğu gibi yazma ihtiyaçı hissettim.
Kartalın özellikle cevizli mahallesinde çok fazla...ulaşabildiğim tüm canlara yetişmeye çalışıyorum...Bulumduğum semtte benden başka mücadele veren malesef yok.Cevizli mah.tekel tarlası diye gecen boş bir arazi var. Gecen yazdan beri toplam 4 kedi (2 si büyük diğerleri bebek)Yakılıp işkence görmüş vaziyette buldum. Kimin yaptığı belli çocuklar...
Hayvanların yanı sıra çocuklarlada ilgileniyorum. Onlar söyledi Diğer mahallenin çocukları yapmış. Bir tanesi bulabildik çocuklarla hemen ailesine gidip konuştum çektiğim resimleri gösterdim...Aile şok oldu...Ailenin tebkisi çocuğun kulağını cekmek oldu. Elimden gelen konuşmayı (İtici) olmadan yaptım. Aynı durum Hiç polisin eksik olmadığı yine Cevizli mahallesindeki park tinercilerinde akşam saatlerinde kullandikları park.. O parktada yetişkin bir kedi yakıldı. çocuklar bana gelip haber verdi. Hangi saatlerde yapıldığı belli değil. Kimse görmemiş...vahşetlerin sonu yok.
Belediyeyi arıyıorsun ondan ona iletiyorlar...yardım eden yok dur diyen yok. Cünki burda bu mahallede çocukların oyun alanları yok. her birinin aileleri çocuklarından haberleri yok...Sabah oluyor doğru sokaklara ve hayvanların başına...Bu yaz onların ellerinden aldığım sayısız kedi yavruları vardı. Ordan burdan bebekleri alıp getiriyorlar...Allahtan çoğunu büyütüp yuvalandırdım. Ama çok masraf yaptım. Çünki bebekler vetten aldığım süt tozu ve yan ürünlerle beslenlemleri gerekiyordu.
Çocukların sırf eğlence ve eziyet olsun diye aldıkları bebkler,köpek yavruları Yaz boyunca fazlalaştı.Şimdi ise cevizli ve cevre yerleden getirdikleri köpeklerle dolu...Yaz boyunca Hayvanları ordan oraya telef ettiler.
Yine kartal belediyesi aradım. Durumu belirttim. Onlarda yakın tarihte belediye tarafından,barınak yapılacağı ve tüm köpekler sokaklardan toplanacağı söylendi. Durumun çok ciddi boyutta olduğu söyledim. Cünki cocuklar kedileri özellikle yavru kedileri Köpeklerin önüne atıp, Köpekleri kedilerin üzerine saldırı yaptırıyorlar. Yoruldum herseferinde Onları ellerinden almaya ayırmaya...
HER DAİM diken üzerinde olmaya başladım. Bir ara sinir sistemlerim Bozuldu. Bir haftalığına memlekete gittip sırf Bu vahşetlere tanık olmamak için. Ailem sağlığımdan endişe etmeye başladılar. elimden fazlası gelmiyor artık. Tek istediğim coçukların bu sokak aralarında olan sessizce yaptıkları canlara olan eziyetlerinin bir an önce önlem almaları. Belediyeler ilkokul cocuklarına hayvanlara eziyet edilmemesi için eğitim verilmesi gerekiyor. Her mahallede bir iki kişiyle cabalar boş kalıyor. VAHŞETLERİN BİRAN ÖNCE BİTMESİ İSTİYORUM. ekteki resimler cevizli mah.parkında yakılan kedi... diğer resimde çocukların nerden getirdikleri belli bile olmayan yavru kaöpekler.. kendilerin yuva yapmışlar.
Sevgiler Pınar.
Sevgili Arkadaslar,
Gun gecmiyor ki, cocuklar tarafindan gozu oyulmus, kolu bacagi kesilmis, yakilmis, iskence yapilmis hayvan haberleri ulasmasin... Son ornegi Kartal'da ki cocuklar tarafindan aylardir Serpil Ozkan tarafindan feryat halinde bize bildirilen iskenceler...
Bu olayin muhatabi EMNIYET COCUK SUBE MUDURLUKLERI. Bu birimin yonetmeliginden bazi maddeleri ve tumunun linkini asagiya aliyorum.
Gecen hafta Adana da yasadigimiz sorunlar icin Adana Cocuk Sube Mudurlugunu ziyaret ettik. Bu birimin sadece suc islendiginde degil, suc onlemede de ciddi calismalar yaptigini gorduk.
Bu birimde Sosyal Calismaci olarak tabir edilen gorevlilerle bizlerin STK lar olarak iletisimde olmak istedigimizi ilettik. Hayvana iskencenin suc islemeye yonelmenin en onemli gostergesi oldugunu anlattik. Tum personelin bilgili ve donanimli, konularinda uzman kisiler oldugunu memnuniyetle gorduk.
Mudurlukten, Adana'da yapilan egitim, seminer ve diger sosyal calismalarda HAYVANLARA OLAN MUAMELENIN de islenecek konular arasina alinmasini ve konunun islenmesini talep ettik. Uygun goruldu.
Lutfen zaman verin ve bu yaziyi, asagidaki yonetmeligi dikkatle okuyun. Yonetmelik maddelerini iyi bilirsek, talebimizi mevzuata dayandirarak iletirsek, kabul goruruz.
Yasalarin eksik oldugu muhakkak. Ama en azindan mevcut yasalardaki mevcut maddeleri uygulatmaya calismaliyiz.
Yasalari ve mevzuati bilerek bilgili bir sekilde yaptigimiz muracaatlar mutlaka dikkate alinacaktir. Hem yazili hem de yuz yuze gorusmeleri mutlaka yapmaliyiz. Ayrica, cok onemli, bu birimlerden hayvana karsi vahset, iskence gibi konularda istihbari calismalar yapmalarini da talep edecegiz.
Toplum Destekli Polis ve Cocuk Sube Mudurlukleri bizim hayvana vahset konusundaki muracaat edecegimiz en onemli mercilerden birisi. Lutfen gorevlerini cok iyi inceleyelim.
Selam ve sevgilerimle... nesrin/ HAYTAP/DOHAYKO
ONEMLI BILGILER
Bu yonetmeligin 7. Maddesinin d) Çocuğa karşı ve çocuk tarafından suç işlenmesini önleyici çalışmalar yürütmek, ile e) Suç işlemiş veya suça yönelmiş çocuklar ile korunmaya muhtaç çocukları suça iten etkenlerin tespiti için sosyal çalışmacı tarafından araştırma yapılmasını sağlamak, maddeleri geregi, hayvanlara iskence yapan cocuklar icin COCUK SUBE MUDURLUGU tarafindan sorusturma ve inceleme isteyecegiz.
Bu baglamda, ayrica bu mudurlukte gorevli olan SOSYAL CALISMACILARIN calisma kapsamlarina HAYVANLARA KARSI COCUKLAR TARAFINDAN UYGULANAN ISKENCE VE VAHSET in de alinmasini isteyecegiz.(asagida ucuncu bolum, sosyal calismaci gorevleri maddesine atifta bulunulacak)
Yani bu yonetmelik geregi cocuklar tarafindan hayvanlara uygulanan iskence, vahset ve kotu muamelenin EMNIYET MAKAMLARININ gorev ve calisma sahasina girdigini tum emniyet mudurluklerine yazi ve bizzat gorusme ile bildiricegiz.
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20684.html
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ/BÜRO AMİRLİĞİ KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü/Büro Amirliği Kuruluş,Görev ve Çalışma Yönetmeliği
İçişleri Bakanlığından, Resmi Gazete Tarihi: 13/04/2001, Resmi Gazete Sayısı: 24372
BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı; korunmaya muhtaç olan, ihmal ve istismara maruz kalan, bulunan, evden veya kurumdan kaçan, mülteci, refakatsiz, sokakta yaşayan, sokakta çalıştırılan, oturduğu yeri haber vermekten aciz, hakkında koruma, ıslah ve/veya tedavi tedbiri alınan, suça maruz kalan, suç işlediği şüphesi altında bulunan, kimliği tespit edilemeyen çocuklara yönelik olarak polis tarafından yürütülecek hizmetleri düzenlemektir.
Madde 7 - Çocuk polisi hizmetlerinin yürütülmesinde çocuk birimi;
b) Suç işlediği şüphesi altında bulunan çocukla ilgili olarak, ilgili Cumhuriyet Savcısının emirleri doğrultusunda suçun iz, eser, emare ve delillerini toplamak, ilk işlemleri yapmak ve olayın gelişimine göre diğer birimlerle koordineli çalışmak,
d) Çocuğa karşı ve çocuk tarafından suç işlenmesini önleyici çalışmalar yürütmek,
e) Suç işlemiş veya suça yönelmiş çocuklar ile korunmaya muhtaç çocukları suça iten etkenlerin tespiti için sosyal çalışmacı tarafından araştırma yapılmasını sağlamak,
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM : Sosyal Çalışmacı
Görevlendirme ve Sorumluluk
Madde 17 - Çocuk polisinin yaptığı hizmette verimin artırılması için çocuk biriminde oryantasyon eğitiminden geçirilmiş, yeteri kadar sosyal çalışmacı görevlendirilebilir.
Sosyal çalışmacı, sosyal yardım büro / kısım amirliğinde görev yapar, yürüteceği işlemlerde mesleki gerekler dışında Çocuk Birim Amirine karşı sorumludur.
Görev
Madde 18 - Sosyal çalışmacı;
a) Sosyal inceleme raporu hazırlanması için muhafaza altına veya gözaltına alınan çocukla ilk görüşmeyi yapmak,
b) Çocuk hakkında sosyal inceleme raporu hazırlamak ve ilgili büro / kısım amirliğine vermek,
c) Çocukları suça iten fiziki, psikolojik ve sosyolojik etkenleri araştırmak,
d) Suçluluğu ortadan kaldırmaya yönelik plan ve programlar geliştirmek,
e) Korunmaya muhtaç olan, ihmal ve istismara maruz kalan, evden veya bulunduğu kurum ya da kuruluştan kaçan, sokakta yaşayan ve sokakta çalıştırılan, uçucu, uyuşturucu ve psikotrop madde bağımlısı olan, suça itilen ve mağdur çocuğun kendisine ve kanuni mümessiline rehberlik hizmetinde bulunmak,
f) Çocuğun durumunu iyileştirmek için ailesi ve okul, sosyal ve sağlık hizmetleri gibi kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak,
g) Uçucu, uyuşturucu, psikotrop madde bağımlısı olan çocuğun tedavisi için sağlık müdürlükleri ve tedavi kuruluşları ile işbirliği yapmak,
h) Geçici barınma ünitesinde kalan çocuklar için sosyal, kültürel ve eğitici programlar geliştirmek, ile görevlidir.