Selam ve sevgilerimle..
Nesrin Çıtırık/ HAYTAP Başkanı
___________________________________________________
Belediye Başkanlığına,
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği "Belediyelerin gönüllülerle işbirliği ve koordineli çalışmasını" hükme bağlamıştır.
Belediyenizi ait sahipsiz hayvan bakım evinde hayvanların beslenme ve bakımına yönelik hizmetlerde gönüllü olarak destek vermek istiyorum. Fakat bu yasal hakkımızın kullanılması ve bakımevine girişimiz, başta belediye veterineri olmak üzere belediyeniz bakımevi görevlilerince engellenmektedir.
Bu bağlamda;
1. Belediyenizle gönüllü olarak işbirliği içinde koordineli çalışmamızın sağlanmasını talep ediyorum.
2. Yasaya rağmen, bakımevine girişimize YASAK koyarak yetki aşımı yapan ve görevi kötüye kullanan "sorumlu veteriner ve ilgili görevliler" hakkında soruşturma açılmasını ve görevlilerinizin "Belediye Teftiş Kuruluna" soruşturma istemi ile sevk edilmesini önemle talep ediyorum.
3. Barınağa giriş yasağı konması halinde (polis) jandarmaya şikayette bulunacağımızın bilinmesini talep ediyoruz.
Talebimiz ayrıca Orman Su İşleri Bakanlığına ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne ve Valilik makamına iletilmiştir.
Müracaatımıza ilişkin tarafımıza 4982 sayılı yasa gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize arz ederim.
İSİM:
TC KİMLİK..
Dağıtım: BİMER, Orman Su İşleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık, Orman Su İşleri Bölge ve Şube Müdürlüğü, ilgili kurumlar, BASIN kuruluşları
_____________________________
EK: Belediyelerin gönüllüler ile çalışmalarını hükme bağlamış yasa maddeleri.
Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği:
MADDE 4– j) Yerel yönetimlerin, GÖNÜLLÜ kuruluşlarla İŞBİRLİĞİ içerisinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri ve hastaneler kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlamaları ve eğitim çalışmaları yapmaları esastır.
MADDE 5 –b) Yerel hayvan koruma görevlileri ve GÖNÜLLÜ kuruluşlar ile İŞBİRLİĞİ yaparak sahipsiz hayvanların kontrolünü takip etmekle,
MADDE 7 –b) .....geçici bakımevlerine gelen hayvanların sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve GÖNÜLLÜ kuruluşlar ile İŞBİRLİĞİ yapmakla,
ç) Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmelerinin yapılması için hayvan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan TÜM FAALİYETLERDE YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİLERİ VE GÖNÜLLÜ kuruluşlar ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonunun sağlanmasıyla yükümlüdür.