1991'den Bugüne

Trakya İmdat Turu 17.Gün - Şarköy'deyiz

 

 

TrakyaTurunun 17.gününde Trakya Turu ekibi Şarköy'deki· hayvan hakkı savunucuları ile birlikte resmi kurumları ziyaret ettiler. İlk olarak müftülüğüne giden ekip müftü Arif YEŞİLOVA ile görüştü. Müftü beyden cuma ve bayram vaazlarında hayvan hakları ve hayvan sevgisi konularına değinilmesini istediler. Ayrıca Müftülük bünyesindeki kuran kursunu da ziyaret eden ekip çocuklara hayvan sevgisi konulu bir sunum yapıp afiş ve broşür dağıttı.

Ardından yerel basın ziyaret edilerek, turun amacı ve hedefleri hakkında basına açıklama yaptılar.

Basın ziyaretleri ardından bölgedeki hayvan hakkı savunucuları ile bir araya gelip hayvan hakkı· savunuculuğu, örgütlü hareket etmek, loby çalışmaları gibi konularda eğitim çalışması yapıldı.

Ardından belediye ziyareti yapıldı, başkan yardımcısı Efrayim Galip ile görşüldü, ve uzun uğraşlar sonunda·belediye başkanından da randevu alındı ve başkan· Süleyman ALTINOK· ile de bir görüşme yapıldı. sadece 10 dakika görüşebileceğini söyleyen başkan bey ile 1,5 saat süren bir toplantı yapıldı. Belediye başkanı da hayvanların durumundan üzüntü duyduğunu, şartların çok uygun olmadığının farkında olduklarını ama küçük bir belediye oduklarını ve mali açıdan çok büyük sıkıntılar içinde olduklarını söyledi. barınağın şartlarının düzeltilmesi yolunda öncelikle beton olan zemini karo taş yapmayı ve· kafeslerin önünü açıp hayvanların toprağa çıkmasını sağlamak için tel fenslere ihtiyaçları olduğunu bu gibi konularda gönüllüler ile işbirliği halinde olup birlikte çalışmalar yapmak istediklerini açıkladı.
Ayrıca Şarköy'ün yazlık bölge olduğunu terkedilme olaylarının çok görüldüğünü söyleyen başkan, Haytap'ın terketme afişlerinden de yaptırıp asacağını söyledi.

Şarköy hayvan hakları grubu üyeleri Okan OFLAZ, Selver Tülin PARLAKÇI, Güler KEMAHLI,Filiz ve Ceyda hanımlar bu olumlu görüşme sonunda, bölgede yapacakları etkinlikler için hemen çalışmalara başladılar.

Bu arada Marmara ereğlisi'nden gelen bir telefon ile harika bir haber alan ekibimiz 17 gündür yolda olmalarının sonuçlarını almaya başladıklarını gördüler. Marmara ereğlisi ilçe tarım müdürülüğü bölgede bir bakımevi yapılması için kaymakamlıktan yer talep eden resmi yazılarını yolladıklarını bildirdiler. Böylece bu gezinin ilk somut adımı atılmış oldu.

Trakya'dan ayrılıp Karadeniz'e geçmiş olan Yaşam Arabası ve yaşam arabası projesi koordinatörü Semih İĞDİGÜL'den de çok umutlu mutlu haberler alan ekip tüm yol yorgunluğunu unuttu. Semih bey Zonguldak ereğlisi'nde çok sıcak karşılandıklarını bölge halkının hayvanlar çok duyarlı olduğunu ve bakımevinin örnek bir bakımevi olduğunu müjdeledi. Yaşam arabası gittiği her yerde mucizeler yaratıyor kalplere sevgi tohumları ekiyor, ama her geçen gün her kilometrede gittikçe yoruluyor görevini genç bir araca devretmek istiyor.. ama nasıl ?

Ege SAKİN

HAYTAP Temsilcisi

 

cross