1991'den Bugüne

Trakya İmdat Turu 13. Gün - Edirne Bakımevi

Trakya İmdat Turu'nun 13.gününde Edirne'de olan ekip Edirne Hayvanları Koruma derneği başkanı Nurhan KALANDER ve derneğin yönetim kurulu üyeleri Osman bey,Nevin hanım ve özlem hanım ile birlikte Edirne belediye başkan Hamdi SEDEFÇİ ve Başkan yardımcısı sayın Dr. Ertuğrul TANRIKULU'nu makamında ziyaret etti, barınağın arka planda bulunan ve barınak veteriner hekimi tarafından tedavi amaçlı kullanılan küçük beton hücrelerin acilen ıslah edilmesi, havalandırma yapilması, genisletilmesi, yavrulu anneler ve sürekli kalan köpeklerin açık alanda olusturulacak yeni yere taşınması gündeme getirildi ve Baskan Yardimcisi ile bu konuda hemfikir olundu.
Bakimevine giden gonullulere oradaki veteriner hekim tarafindan yasak konmasinin da yasaya aykiriligi konusunda hem fikir olundu.Bakimevindeki hayvanlarin refahi icin gereken her şeyin yapıilacağıi sözü alındı.
Veteriner hekimin bakımevine duvarlar yapmasını da içeren önerisinin yanlışlğı anlatıildıi.
Ayrıca kısırlaştırma ve bakımevinin yapılması ile ilgili tüm masraflar belediye bütçesinden karşılanacağını da belirtelim.  Yani hayvanseverlerin ve derneklerin hiçbir katkısı olmadan DEVLETİN MEKANİZMALARI VE BÜTÇESİ kısırlaştırma için açılacak. ( bu konuda çalışan diğer tüm arkadaşlarımıza örnek olması dileği ile )
Daha sonra Bakimevine Edirne Sokak Hayvanlarını Koruma Dernegi yönetim kurulu ve üyeleri ile birlikte tekrar gidildi ve tespit edilen yanlislar orada Veteriner Hekime bizzat iletildi, bunlarin düzeltilmesi istendi.
Ardından İl çevre orman müdürlüğünü ziyaret eden ekip il müdürü  Abdullah BÜLBÜL ve şube koruma kontrol müdürü İlker bey ile barınağın denetimi, hayvan hakkı ihlalleri, yaban hayat problemleri hakkında görüştüler.
Resmi makamları ziyaretten sonra tekrar yerel gönüllüler ile buluşan ekip durum değerlendirmesini Edirne'li hayvan hakkı savunucuları ile birlikte yaptı.
Ertesi gün Edirne'de diğer resmi kurumları da ziyaret edecek olan  ekip akşam Enez'e geçmeyi planlıyor.
Bir damla yaşam aracımız ise artık yürümekte gitmekte zorlanıyor... yaşlı bir dede gibi...nefesi bitmek üzere...yenisi ile en yakın zamanda değiştirmek güçlü bir imaj vermek gerekiyor.  Ama nasıl ? nasıl ? nasıl ?

Ege SAKİN

HAYTAP Temsilcisi

 

cross