1991'den Bugüne

Basbakanliga: Kedi ve Kopeklerin oldurulmesi icin hazirlanmis yasa degisiklik teklifinin geri alinma

 Sayin Recep Tayyip Erdogan,

                                     TC Basbakani
                     Orman Su Isleri Bakanligi yetkililerince, ulkemizde ki STK lar, Veteriner Hekim Odalari, Veteriner Fakulteleri gibi ilgili kuruluslardan "gorus ve bilgi" alinmadan, Turkiye gerceklerinden uzak olarak hazirlanmis "5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanunu Degisiklik Teklifi" bakanlar kurulunun onayindan da gecirilmistir.
                     Bu teklif ile cok acik bir sekilde disarda HIC KEDI-KOPEK kalmamasini hukme baglanmistir. Sokaklarda, koylerde, ciftliklerde, beldelerde, yaylalarda "milyonlarca kedi ve kopek" var. Belediyelerin bunlari canli olarak toplama ekipleri yok, toplanan hayvanlara bakim ve tedavi imkanlari ise hiç yok. Dolayisiyla bu hayvanlarin hepsi TOPLAMA adi altinda OLDURULECEKTİR. Bu yasa teklifi KEDI ve KOPEKLERI YOK ETMEK icin hazirlanmistir, bu bir KATLIAM YASASI olacaktir.
                       Cunku:
                       1. 2004 yilinda cikan kanunda hukme baglamis olmasina ragmen, binlerce belediye "Kisirlastirma" yapmadigi gibi bir "bakimevi" bile kurmamistir.
                       2.  Belediyeler bakimevinde ki 50-100 hayvana dahi bakici ve veteriner veremez ve onlari aclik ve susuzluga mahkum ederken, "milyonlarca" hayvan topladiginda,"onbinlerce bakiciyi, binlerce veteriner hekimi" istihdam etmeyecegi ve bir gunluk yemekleri bile trilyonlar tutan onbinlerce kedi-kopegin besleme maliyetini karsilamayacagi icin, kolay yol olan "oldurmeyi" sececektir.
                       3. Kediler, yaradilislari geregi yakalanmasi imkansiz olan hayvanlardir. Yuzbinlerce kediyi de "canli" toplayamadiklari icin, oldurecekleri aciktir.  
                       4. Pitbull ve diger tehlikeli hayvanlar icin "3 ay icinde bakimevlerine teslim etmek zorundalar" ibaresi yasa teklifine konmus. Sehirlerin %90 inda hala daha bakimevi yokken bu hayvanlar HANGI bakimevine konacaktir?
                      Belediyelere sokaklardan tum "kedi ve kopekleri" toplama ve gozlerden uzak olarak YOK ETME imkani veren bu yasa teklifi, toplanan milyonlarca hayvanin "Dogal Hayat Parklarina" konacagi kandirmacasini da icermektedir.      
                      50 kopek için bile bakimevi kurmayan belediyeler, onbinlerce hayvanin konacagi parklari da olusturmayacaklar ve kolay yol olarak oldureceklerdir.                           
                      TBMM ye yollanan bu yasa teklifinin geri alinmasi, Veteriner Hekim Odalari, Fakulteler, Bilim Adamlari ve gonullu kuruluslarin da gorusleri alinarak, diger sakincali maddelerin de gorusulerek "Turkiye'nin ve hayatin gerceklerine" uygun olarak yeniden hazirlanmasini talep ediyoruz.
                       5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanununu ilk kez cikartan bir partinin lideri olarak, zati alinizin hayvanlarin katliamini hukme baglayan bir OLUM yasasina gecit vermeyeceginize inaniyoruz. 
                       Muracaatimiza 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi bilgi ve cevap verilmesi hususunu emir ve musaadelerinize saygilarimizla arz ederiz.
                                Isim...

TC kimlik...

            Belediyelerin hayvanlara bakis acilarini gostermek icin
                  TURKIYE'de ki barinaklardan MANZARALAR:

Altındağ Yıkılan Kafesler
Altındag Yıkılan Kafesler



 

 

 

Sarkoy
Sarkoy
Sarkoy
Sarkoy

cross