1991'den Bugüne

HABERTURK TV'de HAYTAP-DOHAYKO "YASAM ARABASI"

Siddete karsi sevginin kazanmasi amaciyla gelistirilen
"ONLAR ICIN DE BIR  DAMLA YASAM" projesi kapsamindakullanilacak 
YASAM ARABASI hk bilgilendirme

Toplumda şiddetin 12 yasa kadar indigi ve aile ici cinayetlerin bile yogunlastigi gunumuzde, siddete karsi mucadelenin kazanilmasinda HAYVAN SEVGISI ve YASAM HAKKINA SAYGI kavarımının yerlestirilmesi buyuk onem kazanmaktadır.

Bu baglamda, hem hayvanların yaşamlarına katkida bulunmak ve hem de toplumsal yapıyı guclendirmek için, cocuklara ve topluma yonelik islevleri gerceklestirmek amaciyla "ONLAR ICIN DE BIR DAMLA YASAM" projesini gelistirdik.

Bu proje cercevesinde DOHAYKO olarak  HAYVAN HAKLARINDA TOPLUMSAL EGITIM icin kullanilmak uzere tum yurtta ulasabildigi her yere gidebilecek  YASAM ARABASI olarak isimlendirdigimiz bir araba aldik.

Bu araba TUM YURDU dolasarak asagidaki islevleri yerine getirecek:
1. Okullarda Egitim: BIR DAMLA YASAM EGITIM PROJESI kapsaminda, gittigi her sehirde ozellikle kenar semtler ve beldelerdeki okullarda animasyonlu ve cocuklarin interaktif olarak katilacagi egitsel faaliyetlerde bulunacak. Daha onceden hazirlanmis olan teatral gosteriler cocuklarin katilimi ile yapilacak.

2. Toplumsal Islevi: a) Topluma yonelik olarak kalabalik yerlerde STANDLAR kurulacak, brosurler afisler dagitilacak, animasyon kiyafetleri ile hayvan haklarina iliskin gosteriler animasyonlar yapilacak.

b) Arabaya monte edilen HOPARLORLU SES TECHIZATI ile gidilen yerlerde " BIR KAP YEMEK BIR KAP SU ve ONLARI TERK ETMEYIN" gibi muzikli mesajlar hoparlor ile sesli olarak sehir dolasilarak anons edilecek.

c) Mahalle ve koy muhtarları ziyaret edilecek, kahve toplantilari yapilacak.

d) Muftulukler ve camiler ziyaret edilip vaazler verilmesi icin dini merhamet brosurleri verilecek.

e) Varsa belediye bakimevleri ziyaret edilecek, durum tespiti yapilacak, daha sonra belediye ve ilgili resmi kurumlar ziyaret edilerek gozlemler aktarilacak.

f) Gonullu ve duyarli insanlara ulasilip afis brosurler verilerek eger yoksa hayvan haklari gruplari olusturulmasi icin bilgilendirme yapilacak.

g) Basin kuruluslari ziyaret edilecek, oradaki hayvan haklarina iliskin durum paylasilacak, calismalar anlatilacak, basinin konuda duyarli yaklasimi icin bilgilendirme yapilacak.

Toplumda buyuk farkındalik yaratacak, "SİDDETE KARSI SEVGININ" zafer kazanmasını saglayacak "ONLAR ICIN DE BIR DAMLA YASAM" projesini gerceklestirmek icin resmi ve ozel kurum ve kuruluslarin ilgisini bekliyoruz.

YAŞAM ARABASI Haber Türk TV'de izlemek için tıklayın.

Haberi bilgisayarınıza kaydetmek için buraya tıklayın.

Bir Damla Yaşam Aracı

Bir Damla Yaşam Aracı

Bir Damla Yaşam Aracı

Bir Damla Yaşam Aracı

Haber Türk TV

{flv}yasamAraciHaber/yasamAraci{/flv}

cross